ETi Global Pazarlama Başkanlığı’na Alper Eroğlu Atandı

Uluslararası pazarlarda güçlü konumlandırmasını geliştirmek amacıyla 2023 yılında global yapılanma modeline geçen ETi’nin Global Pazarlama Başkanlığı (Global CMO) görevine, hızlı tüketim ürünleri (FMCG) sektörünün küresel arenadaki deneyimli ismi Alper Eroğlu getirildi.

 

60 yılı aşkın süredir tüketicilerine sunduğu yenilikçi markaları ve yüzlerce çeşit ürünüyle gıda sektörünün lider markalarından biri olan ETi, globalleşme vizyonu dahilindeki odağını derinleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda global üst yönetim kadrolarında da önemli atamalarda bulunan ETi’nin, Global İcra Kurulu’na bağlı Global Pazarlama Başkanlığı (Global CMO) pozisyonuna Alper Eroğlu atandı. 1 Ekim itibarıyla görevine başlayan Alper Eroğlu’nun sorumluluk alanı, ETi’nin global pazarlama stratejilerine yön vermek olacak. Eroğlu, FMCG sektöründe farklı rollerde edindiği bilgi birikimi ve deneyimleriyle ETi’nin pazarlama faaliyetlerine liderlik edecek.

 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ekonomi ve Finans bölümü mezunu olan Eroğlu, Kaliforniya Üniversitesi’nde Değişim Programı’yla yine Ekonomi ve Finans alanında uzmanlaştı. Unilever Türkiye’de kariyerine başlayan, sırasıyla Unilever İtalya’da Magnum Bölge Marka Geliştirme Müdürlüğü, Global Dijital & Sosyal Medya Kıdemli Marka Geliştirme Müdürlüğü; Unilever Birleşik Krallık’ta Global Medya Direktörlüğü, Unilever Türkiye’de Ev Bakım Ürünleri, Güzellik ve Kişisel Bakım Pazarlama Direktörlüğü ve Güzellik & Kişisel Bakım Kategori Ülke İş Birimi Liderliği yapan Eroğlu, son olarak da yine Unilever Birleşik Krallık’ta Global Strateji Direktörlüğü görevlerini yürüttü.

 

Görev yeri Londra olan Alper Eroğlu, yeni pozisyonunda ETi Global CEO’su Stephane Batoux’ya raporlama yapacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın
Başa dön tuşu