“Başkan Güner, ‘Sosyal Demokrasi ve Türkiye’ paneline katıldı”

Hüseyin Can Güner: “Sosyal demokratlar geçmişten bugüne eşitlikten, özgürlükten, adaletten ve dayanışmadan yana tutumlarıyla hem Türkiye’de hem dünyada en doğru yönetim biçiminin savunucusu oldular.”

 

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Sosyal Demokrasi Vakfı’nın 30. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlediği panele ev sahipliği yaptı. “Ekonomik Kriz ve Adalet Arayışı: Zenginleşen Azınlık, Yoksullaşan Çoğunluk” başlıklı panel, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’nin de katılımıyla Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşti. 

 

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Sosyal Demokrasi Vakfı’nın (SODEV) 30. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Ekonomik Kriz ve Adalet Arayışı: Zenginleşen Azınlık Yoksullaşan Çoğunluk” paneline ev sahipliği yaptı. Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşen panele, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve SODEV AR-GE Koordinatörü Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erinç Yeldan konuşmacı olarak katılırken panelin moderatörlüğünü SODEV AR-GE Koordinatörü ve Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Okan Tuncel yaptı.

GÜNER: EKONOMİK KRİZ VE ADALET ARAYIŞININ ÇÖZÜMÜ SOSYAL DEMOKRASİ
Panel, SODEV Başkanı Rasim Şişman ve Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in açılış konuşmaları ile başladı. Başkanı Güner konuşmasında şunları söyledi;

“Bugün SODEV’in 30. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Sosyal Demokrasi ve Türkiye etkinliklerinin önemli bir parçasını oluşturduğunu düşündüğümüz kıymetli panelde bizlerle birlikte olmanızdan mutluluk duyuyoruz. Burada aslında Türkiye’de geçmişten bugüne uzun yıllardır tartışılan ve en büyük sorunların başında görünen iki başlığı ele alıyoruz. Ekonomik kriz ve adalet arayışı. Bu sorunların çözümü de bu güzel etkinliği düzenleyen vakfımızın adında gizli. O da sosyal demokrasi. Çünkü sosyal demokratlar geçmişten bugüne eşitlikten, özgürlükten, adaletten ve dayanışmadan yana tutumlarıyla hem Türkiye’de hem dünyada en doğru yönetim biçiminin de savunucusu olmuşlardı. Sosyal demokratların ve sosyal demokrasinin tarihine baktığımızda zenginleşen azınlığa karşı yoksullaşan çoğunluğun da bir mücadele tarihini görmüş oluyoruz. Bu bağlamda ben panelimizin çok kıymetli konuşmacılarının hem Türkiye’nin bugünkü sorunlarına çözüm önerileri anlamında görüşlerinden faydalanacağımızı hem de Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında artık giderek değişimi gördüğümüz, inandığımız ve içselleştirerek yaşadığımız yeni dönemde, yeni yönetimde bu sorunların nasıl aşılacağına ilişkin de çok kıymetli bir bilgi birikim aktarımı olacağını düşünüyorum.”

BÖKE: CHP’NİN İKTİDAR PROGRAMINA ZEMİN OLUŞTURUYORUZ
Selin Sayek Böke ise konuşmasında krizin hayatın her alanına sirayet eden bir boyut aldığının altını çizerek adalet, siyaset ve ekonomi perspektifinden sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatırdı.
Böke, “Biliyorsunuz 4-9 Eylül tarihleri arasında partimiz kurultay gerçekleştirildi. Bu kurultayda programımızı yenilemeye dair bir irade ortaya kondu. Ve şimdi o sürecin içerisindeyiz. Bu süre sadece CHP’nin kendi parti programını yenilediği bir süreç değil. CHP’nin iktidar programını, hep birlikte yazılan katılımcı süreçleri işleten, dinamik bir şekilde fikri tartışan, sorunları birlikte tespit ederken çözümleri de hem bilimle hem halkla birlikte yazan dolayısıyla vaat ettiği iktidarı beklemeksizin hayata geçiren bir süreç olarak tasarlıyoruz. Yani bizler bugün CHP’nin mensupları olarak burada yapacağımız fikri tartışmadan CHP’nin iktidar programına giden yolda bir zemin oluşturacak olan parti programının yazımına da katkı almak üzere burada olmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz” dedi.

 

Başkan Güner ve Selin Sayek Böke ayrıca panelin yapıldığı Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde İbrahim Demirel’in Tanıklığında Siyah Beyaz Kareler sergisini birlikte ziyaret ederek, Demirel ile bir süre sohbet etti.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın
Başa dön tuşu