Samsung Electronics’in SmartThings platformu ISO 27001 sertifikası aldı

Samsung Electronics’in evde bağlantılı yaşam deneyimleri sunan SmartThings platformunun bilgi güvenliği ve hizmet operasyonu alanlarındaki başarısı, ISO 27001 Sertifikası ile teyit edildi. Alınan bu sertifika, Samsung’un kullanıcıları ve iş ortakları nezdinde oluşturduğu güveni de pekiştirmiş oldu. 

 

Samsung Electronics, global bağlantılı yaşam platformu SmartThings’in bilgi güvenliği yönetim sistemleri (ISMS) alanında uluslararası standardı belirleyen ISO/IEC 27001:2022 sertifikasını almaya hak kazandı. Uluslararası Standartlar Teşkilatı (ISO) tarafından oluşturulan ve bilgi güvenliği yönetim sistemlerinde önde gelen global bir standart olan ISO 27001, bilgi varlığına yönelik riskleri sistematik olarak yönetme ve bilgilerini koruma hedeflerine ulaşma konularında şirketlere rehberlik ediyor.

Herhangi bir şirketin, dünyaca tanınan standardizasyon ve sertifikasyon kuruluşu British Standards Institution (BSI) tarafından verilen bu sertifikayı alabilmesi için, bilgi güvenliği politikaları, bilgi varlıklarına erişim kontrolü ve vaka müdahalesi gibi ayrıntılı olarak belirtilen 123 ayrı standardı karşılayabilmesi gerekiyor.

Samsung, aldığı bu sertifikayla SmartThings Cloud hizmetinin sunduğu bilgi korumasının uluslararası standartlara uygun olduğunu ve entegre bağlantılı deneyimler sağladığını kanıtlamış oldu. Bu resmi onay, Samsung’un yalnızca SmartThings kullanıcılarına değil aynı zamanda iş ortaklarına da sağladığı güveni güçlendirecek ve bu alanda şirketin rekabet gücünü artıracak. 

Konuyla ilgili olarak, BSI Güvence Hizmetleri Başkanı Harold Pradal, “Hızla değişen iş dünyasında bulut teknolojilerinin ve bilgileri korumanın önemi giderek artıyor. Bu konuda, Samsung SmartThings’in operasyon kabiliyetinin ve güvenlik seviyesinin mükemmel olduğunu onayladık,” dedi. 

Samsung Başkan Yardımcısı ve SmartThings Başkanı Jaeyeon Jung ise şunları belirtti: “SmartThings’in ISO 27001 sertifikası alması, katlanarak artan bir zekâyla gelişen hiper bağlantılı dünyada kesintisiz olarak bilgilerin korunmasına odaklanmayı sürdürmemizin göstergesi niteliğinde. Bu başarı, platformun güvenliğini artırma çabalarımızın yalnızca bir kısmını oluşturuyor. SmartThings’in sunduğu kişiselleştirilmiş hizmetlerin daha da güvenli olmasını sağlamak için yeni yollar keşfetmeye devam edeceğiz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın
Başa dön tuşu