Kartepe’de kültür sanat kış sezonu başladı.

Kartepe Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri kış sezonu takvimi başladı. Yetişkinler için hazırlanan “Kumpanyada Curcuna” adlı tiyatro gösterisi, Cuma günü sahne alacak. Cumartesi günü ise çocuklar, “Hayaller Ülkesi” isimli tiyatro gösterisinin büyüsüne kapılacak. Tiyatro, sergi, söyleşi gibi etkinlikler ücretsiz olarak Kartepelilerin beğenisine sunulacak.

 

 

Kartepe Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan “Kumpanyada Curcuna” adlı tiyatro gösterisi, 18 Ekim 2024 Cuma günü saat 20.00’de sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

 

KUMPANYADA İÇİNDEN ÇIKILMAZ OLAYLAR…

Usta tiyatrocu Cengiz Küçükayvaz’ın yazıp yönettiği “Kumpanyada Curcuna” isimli oyun, Temaşa-ül Curcuna isimli bir kumpanyada geçiyor. Nigar Hanım, konağı yandığı için geceyi sahibi olduğu kumpanyada geçirmek zorunda kalır. Paşa ve oğlu Kıvanç, Gülnihal’i istemek için Nigar Hanım’ın konağına gelmek isterler. Ama Nigar Hanım konakta değil, kumpanyada kalmaktadır. O akşam kumpanyada her zamanki gibi gösteri vardır. Aynı anda hem kız istenecek, hem de Paşa’ya belli etmeden gösteri devam edecektir. Bütün bunlar yetmezmiş gibi, Nigar’ın belalısı ve alacaklısı Tuzsuz Deli Bekir de gelince olaylar içinden çıkılmaz bir hal alır. Bütün bu karışıklığı çözmek ise İbiş’e kalır.

 

ÇOCUKLAR İÇİN

19 Ekim 2024 tarihinde, çocuklar için özel olarak hazırlanan “Hayaller Ülkesi” adlı tiyatro gösterisi, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Ada Tiyatrosu’nun üstlendiği bu yapım, Kerem Murkurt’un yazarlığını ve yönetmenliğini üstlendiği bir eser. Oyun, Kerem Murkurt, Zeynep Karpuz ve Burak Tekin gibi yetenekli oyuncuların performanslarıyla zenginleşecek ve saat 14.00’da başlayacak.

 

HAYALLER ÜLKESİ

Oyunun konusunda Zeynep Okulunda başarılı bir öğrencidir. Müzik ile uğraşmayı sever ve ileride orkestra şefi olmak istemektedir. Bir gün yine okuldan eve geldiğinde giysi dolabından gelen seslere kulak verir ve oranın Hayaller Ülkesi’ ne açılan bir kapı olduğunu anlar. Hayaller Ülkesinde hayal kurmak yasaktır ve herkes mutsuzdur. Zeynep yeni tanışacağı arkadaşları ile Hayaller Ülkesinin kralı ile görüşüp tekrar herkesin hayal kurabilmesi için macera dolu bir yola girerler.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın
Başa dön tuşu