Bilal Erdoğan, Egeli gençlerle bir araya geldi

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından, Ege Üniversitesi ev sahipliğinde “O’nların Perspektifinden Gençlik” programı gerçekleştirildi. Etkinlikte, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan, Ege Üniversiteli gençlerle bir araya geldi.

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen gençlik buluşmasına, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan, TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Konuşmasına özgeçmişi ile ilgili bilgi vererek başlayan Bilal Erdoğan, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Bilal Erdoğan, “Gençler, açık yürekli olacağız, açık görüşlü olacağız. Osmanlı ecdadımız da peygamber efendimizin etrafındaki sahabe efendiler de böyleydiler. Birbirlerine karşı çok açıklar, çok affediciler, çok merhametliler. Dolayısıyla kendimizi lüzumsuz sıkmayalım. Aynı zamanda özgür olmayı hedefleyelim.” diye konuştu.

Gençlerin özgürlüğü çok sevdiğini ifade eden Bilal Erdoğan, istatistiklere göre cep telefonlarıyla günde ortalama 7 saat geçirildiğini belirterek, “Telefonlar bizi esir alıyor, bir mecra haline getiriyor bizi ve bizim dünya görüşümüzden, siyasi görüşümüzden hangi markayı tüketeceğimize, neyi giyeceğimize kadar birileri buradan bizi manipüle etmeye çalışıyor ve biz bunu özgürlük sanıyoruz.” dedi.

Gençlere kendi gündemlerini kendilerinin oluşturması tavsiyesinde de bulunan Bilal Erdoğan, gençlerden manipülasyona açık olmamalarını, başkalarının ne yaptığına takılıp kalmamalarını tavsiye etti. İnsanların birbirini sevdiği bir toplumun aynı zamanda güven toplumu olduğunu dile getiren Erdoğan, öğrencilere kampüste selamlaşma tavsiyesinde bulundu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ise böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bölgemizin en köklü üniversitesi olan tam akredite, öğrenci odaklı araştırma üniversitemizde tüm katılımcılarımızı ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu değerli buluşmanın İzmir’de, Üniversitemizde gerçekleştiriliyor olması bizim için mutluluk kaynağıdır. Verimli bir etkinlik olmasını diliyorum” diye konuştu.

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmeddin Bilal Erdoğan, program boyunca gençlerden gelen soruları yanıtlayarak merak edilen konulara açıklık getirdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın
Başa dön tuşu