Site icon Balina Media

Bakan Ersoy kütüphane açılışına katıldı

2019 yılında trafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun’un adını taşıyan kütüphane’nin açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kütüphanelerin önemi hakkında konuştu.

Üsküdar’da açılışı gerçekleşen Haluk Dursun Kütüphanesi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla açıldı. Açılışa, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, İlim Yayma Cemiyeti Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülfettin Çelik, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Haluk Dursun’un ailesi ve öğrenciler katıldı.

video

2019 yılında trafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun’un adını taşıyan kütüphane, zengin kaynak çeşitliliği ve sosyal olanaklarıyla öğrencilerin eğitimlerini destekleyecek.

40 bin baskılı, 25 bin dijital kitabın yer aldığı Haluk Dursun Kütüphanesi’nde aynı anda 200 kişi çalışabilecek. 7 gün 24 saat çalışma ortamı sağlayan kütüphanede ücretsiz olarak çay, simit, çorba, kek gibi ikramlar yapılacak.

Açılış programı, Büyük Çamlıca Camii İmamı Hafız Kerim Öztürk’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Haluk Dursun Kütüphanesi’nin açılışında bir konuşma gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, mesai arkadaşı Ahmet Haluk Dursun’un adının verildiği kütüphaneyi hizmete açmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Bakan Ersoy kütüphane açılışına katıldı
“Fikir, bilginin süzgeçten geçmiş halidir.”

Öğrenmeye, öğretmeye, ülkesine hizmet üretmeye adanmış Haluk Dursun’un adının kendisine yakışan bir eserle bütünleştiğini belirten Bakan Ersoy, “Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun gençlerin önünü açmaya, onların özgüvenli, donanımlı, sorumluluk alan ve fark yaratan bireyler olmasını sağlamaya çok önem veriyordu. Gençlere seslenirken şöyle diyordu, “merak etmeye kendinizi alıştırın, öğrenmenin başı merak etmektir.” Bunun ardına daha birçok öğüt eklemiş, soru sorma alışkanlığı edinin ve öğrenmeye doymayın tavsiyelerinde de bulunmuştur. Fikir, bilginin süzgeçten geçmiş halidir. Bilgi olmadan ortaya atılan fikirler; söyleyeni de dinleyeni de yanlışa yönlendirir, zaman kaybettirir, çözümsüzlüğü besler. Dolayısıyla ülkesini ve milletini seven her bireyin öncelikli sorumluluğu kendisini donatmak, bilginin önce takipçisi sonra üreticisi olmaktır. Bilmek ile ilim sahibi olmak arasındaki farkta burada yatar işte biz bilginin ve ilim sahiplerinin asırlık miraslarına ev sahipliği yapan asırlık kütüphaneleri bu yüzden çok önemsiyoruz. Bu yüzden kütüphaneleri hayatınızın her anında karşınıza çıkabilecek şekilde yaygınlaştırıyoruz. Bununla da yetinmeyip vaktinizi en verimli şekilde geçirebileceğiniz bir anlayışla kütüphaneleri; sosyal yaşam alanları, sergilerle, atölyelerle, eğitim etkinlikleriyle zamana değer katacak değerler haline getiriyoruz. İnşa ettiğimiz hemen her eserde kütüphane olmasına özen gösteriyoruz.” dedi.

Bakan Ersoy kütüphane açılışına katıldı
Rami Kışlası Kütüphanesi 2022 yılının sonunda açılacak

2022 yılında Eyüpsultan ilçesinde açılışı gerçekleştirilecek Rami Kışlası hakkında bilgi veren Bakan Ersoy, “51 bin metrekare açık, 36 bin metrekare kapalı alanı ile İstanbul’un en büyük dünyanın ise sayılı kütüphanelerinden birini inşa ediyoruz. Her yaş grubundan ve her kesimden insanımız bu muhteşem eserde kendisine hitap eden içerikler, etkinlikler ve hizmetler bulacak. İnanıyorum ki Türkiye’nin en çok ziyaret edilen eserlerinden biri olacak, çok farklı bir konseptle tasarlanıyor. İnşallah 2022 sonuna yetiştireceğiz ve başta gençlerimiz, İstanbullular olmak üzere tüm Türkiye’nin hizmetine açacağız ve Türkiye için örnek bir kütüphane olacak.” şeklinde konuştu.

Kütüphaneleri yapmaya değil işleyişine odaklanmak gerektiğini dile getiren Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, kütüphaneyi cazibe merkezi haline getirenin işleyişi olduğu hatırlatmasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü ” Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi hakkında bilgi veren Bilgili, “Bugün rakamlara baktım, 46 bin okulumuzdan bugün itibariyle kütüphanesi henüz tamamlanmayan 6 bin 900 okulumuz kalmış. Bu ayın sonuna kadar hepsi bitecek. Çocuklarımız okusunlar, kitapla haşir neşir olsunlar, kitaplar onları beslesin hep bunları düşünüyoruz ama bunu alt yapısını hazırlamazsak oda bizim vebalimiz onun için böyle güzel örneklere hakikaten ihtiyaç var.” diye konuştu.

Programda bir konuşma yapan İlim Yayma Cemiyeti Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, “Haluk Dursun diye bir insan yaşamış, evet bizim zamanımızda yaşamış. Neler yapmış, neler yazmış? Belli ki çok iyi bir insanmış ve bu yaşadığımız dünyada bütün zorluklara, kötülüklere rağmen çok fazla iyi insanların olduğunu, çok fazla iyiliklerin olduğunu gençlerin görmesi gerekiyor. Gelecekle ilgili kaygılanıp dururken aslında gelecekle ilgili çok güzel şeylerin parçası olabileceklerini anlamaları gerekiyor. Hem bu kütüphanenin hem de Haluk Dursun hocamızın isminin yaşatılmasının Üsküdar’ımıza, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Üniversitelerin, kütüphanelerin, bozkırların Haluk Dursun için birer mektep olduğunun altını çizen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bizde Üsküdar Belediyesi olarak, merhum hocamızın anısını, ismini yaşatmak, ideallerinin hep canlı tutmak için bu güzel kütüphaneyi milletimize, özelde gençlerimize armağan ediyoruz, hayırlı uğurlu olsun. Bu kütüphanemiz diğer kütüphanelerimizde olduğu gibi sabah 9 akşam 5 mantığıyla çalışmayacak. Özellikle Haluk Dursun hocamızın adını da verdiğimize göre sorumluluğumuz çok daha artmış durumdadır. Bu kütüphanemiz 24 saat açık olacak, buradaki bütün hizmetler sevgili gençlerimize ücretsiz olacak.” dedi.

Program sonrası Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a dünyada sadece 7 tane bulunan 3’ncü Selim dönemine ait dünya atlası hediye etti. (İLKHA)

Bu Haberi Paylaşın
Exit mobile version