Zeytinburnu Kültür Sanat’ta yeni sezon açıldı

Zeytinburnu Kültür Sanat, yeni sezona “Merhaba!” dedi. Zeytinburnu Kaymakamı Adem Uslu, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanı Coşkun Yılmaz ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un katılımıyla gerçekleşen törende, İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu konseri ve Mehmed Özçay’ın “O Ağaç” adlı sergisinin açılışı yapıldı.

 

Zeytinburnu Kültür Sanat’ta 2024-2025 sezonu, özel bir açılış programıyla başladı. Mehmed Özçay’ın “O Ağaç” adlı sergisinin açılışının ardından İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu’nun konseriyle devam eden akşam; Zeytinburnu Kaymakamı Adem Uslu, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanı Coşkun Yılmaz ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un katılımıyla gerçekleşti. Açılış töreni Zeytinburnu halkından da yoğun ilgi gördü. 

 

“Kültür, bir milli güvenlik meselesi.”

Açılış töreninde konuşan Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanı Coşkun Yılmaz, kültürün milli bir mesele olduğunu şu sözlerle vurguladı:

“Kültür en temel milli güvenlik meselesidir. Kültürünüz kadar varsınız. Kültürünüzle buluştuğunuz sürece gelecek asırlara yürürsünüz. Bu cümleleri slogan gibi değil; sosyolojisini, psikolojisini, ekonomisini, siyasetini analiz ederek düşünün ve evlatlarınızı doktor, mühendis, yazılımcı yapmak istediğiniz kadar kültür ve sanatla da buluşturmaya gayret edin.” 

 

“Burası artık Zeytinburnu Kültür Sanat Akademisi!”

Zeytinburnu Kaymakamı Adem Uslu da yaptığı konuşmada milli kimlik ve milli kültür kavramlarının altını çizdi:

“Artık burası Zeytinburnu Kültür Sanat Akademisi olmayı çoktan hak ediyor. Bu fiziki mekânı anlamlandıran, bu mekâna ruh katan, milletimizin kültür sanatını dünden bugüne, bugünden yarına ulaştıran bütün faaliyetlerde emeği olan herkese şükranlarımı arz ediyorum. Burada milli kimlik ve milli kültür inşamıza katkı vermiş herkese şükranlarımı ifade ediyorum.” 

 

“Bizim için bir gurur vesilesi.”

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy açılış töreninde yaptığı konuşmada bugüne dek, çok sayıda önemli kültür insanını ağırladıklarına dikkat çekerken “Türkiye Saati” ve “Türkiye’nin Ruhu” vurgusu yaptı:

“Hem araştırma hem hatırlama ve kayıt tutma anlamında pek çok yazar, şair, kültür insanının ağırlandığı yüzlerce seminer, söyleşi ve panel düzenledik. Gerek seminer gerek söyleşilerde kültür sanat dünyasından söyleyecek sözü olan, saati ‘Türkiye Saati’ne ayarlı herkese kapılarımız daima ardına kadar açık kaldı. Türkiye’nin ruhunu inşa etmek için canla başla çalışan, sözlerini ve emeklerini bizden esirgemeyen, dar-ı bekaya göç eden çok kıymetli isimlerin sadâsı bu kubbeyi zenginleştirdi.”

Ömer Arısoy, Zeytinburnu Kültür Sanat’ta bugüne dek gerçekleştirdikleri işlerin kendileri için bir gurur vesilesi olduğunu da sözlerine ekledi: 

“Açıldığı günden bu yana Zeytinburnu Kültür Sanat’ta bin 290 seminer ve söyleşi, 485 sinema gösterimi, bin 175 tiyatro gösterimi, 18 sempozyum, 329 özel etkinlik, 402 konser düzenledik. Bütün bu etkinliklere bugüne kadar 1 milyon 190 bin 248 kişi katıldı. Resimden müziğin çeşitli branşlarına, yazarlıktan halk oyunlarına, hat sanatından ebruya her yıl ortalama 25 branşta kültür sanat kursu verildi. Bu kurslardan 14 bin 313 kişi sertifika alarak mezun oldu. Bu rakamlar bizim için bir gurur vesilesi.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu Haberi Paylaşın
Başa dön tuşu